Files wil je vermijden, kom flexwerken bij FWPA

Sta jij uren in de file of werk je liever vanuit huis?

Voor veel zzp’ers is de reistijd ook werktijd. Daarom is het een belangrijke motivatie om het ov te pakken, dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer. Wat je daarnaast ziet is dat men thuis of ergens anders dan het vaste kantoor werkt. Er is dus een verandering gaande in de reistijd maar ook de voorkeuren in vervoersmiddelen. 

Voor 55 procent van de zelfstandigen die het ov gebruikt is werktijd onder reistijd een argument voor het ov. Gemiddeld draait die groep 12 procent van de omzet terwijl ze onderweg zijn met het ov, zo blijkt uit de representatieve steekproef onder 642 zzp’ers. Zzp’ers reizen gemiddeld een uur per dag.

35 procent van de zzp’ers gebruikt het ov, terwijl 88 procent wel over een auto beschikt. Zelfstandigen in het ov noemen verder de deur-tot-deurreis en flexibiliteit vaak als argument, al scoort dat onder niet-ov-gebruikers beduidend hoger. Milieu is wel weer een vaker genoemd argument onder zzp’ers.

Toch zie je ook dat zzp’ers minder willen en kunnen reizen

Dat komt niet alleen door de nieuwe technologische middelen die we tot onze beschikking hebben, maar ook door de veranderende cultuur. Uren reizen wordt overbodig als we accepteren dat het net zo goed, of zelfs beter, kan werken om dichterbij huis hetzelfde werk te doen.

Efficiënt gebruik van tijd

Door de vermindering van reistijd kan tijd veel efficiënter worden gebruikt. Daarnaast gaat we steeds anders om met mobiliteit: vervoersmiddelen worden efficiënter gebruikt en er ontstaan steeds nieuwe mobiliteitsvormen. Een mooie, duurzame ontwikkeling is bijvoorbeeld het ontstaan van deelplatforms voor auto’s en fietsen.

Ook de fysieke werkplek wordt zoals gezegd steeds flexibeler. Of je nu zzp’er of werknemer bent, je werkt niet altijd meer op dezelfde plek. De fysieke werkplek wordt meer afhankelijk van je agenda.

Flexibel WorkPlace ondersteunt deze veranderingen

Waarom een hele dag huren, als je het werk kan afronden in een paar uur ? Daarom betaal je alleen naar je gebruik bij ons. Een uurtje, dagdeel of enkele dagen per week? Vandaag gebeld, morgen aan het werk! En als je dan toch langs station Assen komt, we zitten op 5 minuten loopafstand. We hebben altijd een flexwerkplek voor je beschikbaar!

Bron: ZZP Barometer