Hoe gaat het nu eigenlijk met ‘Rooted’?

In onze nieuwsbrief van mei 2021 stelden we jullie voor aan een nieuwe huurder ‘Rooted’.

Een jonge onderneming die gelooft dat ze de wereld een beetje beter kunnen maken door te starten met een vijgenboomplantage in Spanje, welke gefinancierd wordt door het uitgeven van obligaties.

Maar hoe gaat het nu eigenlijk met ze?

Wij ontvingen deze maand een update van ze, waarin ze allereerst iedereen hartelijk bedanken die heeft geïnvesteerd in de eerste batch. Alle vijgenbomen zijn geplant en hebben een mooie plek gekregen in Spanje. Ook bedanken ze alle harde werkers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Door allen is het gelukt om dit jaar 1.000 obligaties uit te geven en daarmee 500.000 kg CO2 te compenseren.

Ondanks dat ze net klaar zijn met het planten van de eerste batch, zijn ze toch al druk bezig met de voorbereidingen van de tweede batch. Alle vijgenbomen zijn besteld en de voorbereidende fase is in volle gang. Omdat het klimaat in Zaragoza bijzonder gunstig is voor de vijgenbomen, wordt er momenteel in deze provincie gezocht naar een tweede stuk land. De tweede batch zal worden geplant in februari/maart 2022.

Vanaf heden is het mogelijk om een bewijs op te vragen van jouw eigen geplante vijgenboom.

Dit kan via info@becomerooted.nl. Je ontvangt dan een QR-code via de mail met daarin de coördinaten en een foto van jouw boom. Daarnaast zijn er mooie foto’s te zien van hoe jouw boom is geplant in het fotoboek op de website van Rooted.

Wil je (extra) obligaties kopen of een abonnement afsluiten?

Dat kan via deze link: Obligatie – (becomerooted.nl)