Rooted biedt met haar activiteiten een nieuwe mogelijkheid om de natuur en het behoud van onze dierbare omgeving te bevorderen. Wij zijn William en Hugo en wij hebben ambities om ons steentje bij te dragen aan het beschermen van de natuur.

Van obligatie tot vruchtvolle vlakten

Rooted gebruikt een simpel proces dat het mogelijk maakt om rendement aan te bieden over de aankoop van de obligaties. Per obligatie van €50,- plant Rooted een vijgenboom. De vijgenbomen worden geplant en zullen vanaf het 3e jaar vruchten geven. Van de verkoop gaat vervolgens 50% van de opbrengsten naar de klanten om het rendement uit te keren. Dit maakt voor een gemiddelde van maar liefst 20% rendement per jaar over je investering, met een looptijd van 20 jaar.

Het plan

Op het moment van schrijven zitten we op 474 verkochte obligaties! We zijn onwijs trots maar hebben onze ogen al gevestigd op het doel van 2021: De 1000 bomen planten in september. Afgelopen mei is het eerste stuk land in Spanje al gekocht en worden de plannen gemaakt om het land gereed te maken voor de plantdagen. We naderen ons doel en kunnen al bijna het groen ruiken van de mooie natuur in Spanje.

Een betere wereld

FWPA deelt onze ambitie om de wereld een betere plek te maken. Daartoe zijn FWPA en Rooted kortgeleden een samenwerking aangegaan, om de CO²van het FWPA-pand te compenseren. De investeringen die op deze manier worden gedaan maken het mogelijk om meer en meer bomen te planten en daarmee ook meer en meer CO²te compenseren. Tevens wordt er gezorgd voor het herstellen van de biodiversiteit van meerdere stukken land.

Ambitieus maar noodzakelijk

Met de conflicten tussen grote uitstoters als shell en het klimaatakkoord van de Europese Unie, ziet Rooted hoe belangrijk het is om mee te groeien met de belangen van de wereld en om als het kan een streepje voor te hebben op de regelgeving. Dit betekent dat onze plannen ambitieus zijn, Echter zien wij dat deze veranderingen noodzakelijk zijn voor het herstellen van de wereld.