Slechts een op de tien Nederlandse werkenden is tevreden met zijn of haar werkplek, zo blijkt uit de Global Workplace Report . Dat moet dus beter. Maar hoe zorg je nou voor een plek die wel tot tevredenheid leidt?

Hoe kun je de ideale werkplek creëren waardoor mensen graag naar kantoor komen en minder behoefte hebben om thuis te werken? Daarnaast draagt een verantwoorde en prettige werkplek bij aan de gezondheid en productiviteit. Minder verzuim, meer rendement. Een win-win situatie!

1) Bied keuze en controle.
Mensen die, afhankelijk van hun taak of gemoedstoestand, kunnen kiezen waar en hoe ze werken zijn meer betrokken bij het werk. Bij FWPA kies je zelf of je in een afgesloten ruimte wilt zitten of efficiënter werkt met anderen om je heen!

2) Zorg voor speciale concentratieruimtes.
Bij FWPA heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van flexibele stilte ruimtes, zo kan je geconcentreerd en in volledige rust werken.

3) Investeer in de nieuwste technologieën.
Werknemers die gebruik kunnen maken van tablets, smartphones, laptops en videoconferencing zijn gemiddeld blijer en meer betrokken dan degenen die daar geen beschikking over hebben.

4) Stimuleer samenwerking en creatie.
Mensen letterlijk of via technologie bij elkaar brengen, betekent dat nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Zo voelen werknemers een grotere betrokkenheid met elkaar en met de organisatie. Tijdens de maandelijkse lunches of bij het koffieapparaat ontstaan de leukste gesprekken!

5) Maak informeel en sociaal contact makkelijk.
Door het inrichten van een koffiebar of loungeruimte stijgt de onderlinge verbondenheid en tevredenheid. En daar wordt ‘as we speak’ aan gewerkt!

6) Verschaf toegang tot buitenlucht en zonlicht.
Het nemen van pauzes in de buitenlucht is belangrijk voor het functioneren en tot rust komen van mensen. Ze kunnen er vervolgens weer tegenaan. Verlaag de drempel om naar buiten te gaan. Als je bij FWPA naar buiten loopt, kan je kiezen tussen bos, centrum of woonwijk – voor ieder wat wils.

7) Garandeer ergonomisch en emotioneel comfort.
Ergonomisch ontworpen meubilair is van groot belang voor het welzijn van de medewerkers. Het emotionele comfort verhogen? Zorg er dan voor dat de kantoorruimte aanvoelt als ‘thuis’. Wij streven ernaar om het professioneel maar gezellig in te richten, zodat je je welkom voelt als je binnenkomt!

8) Maak van de kantooromgeving een verlengstuk van de organisatiecultuur. De inrichting van de werkplek kan een weerspiegeling zijn van de bedrijfsstrategie, het merk en de cultuur. Ook dit verhoogt de tevreden van medewerkers.